کوپلینگ
کوپلینگ
خرید کوپلینگ

کوپلینگ چیست؟ کاربرد کوپلینگ چگونه است؟

بسیاری افراد نمی دانند کوپلینگ چیست؟ کوپلینگ به قطعه ای گفته می شود که از یک نشانه مکانیکی برخوردار بوده و دو محوررا به یکدیگر وصل می کند و بدینوسیله نیرو جهت دوران دادن از یک محور به دیگری انتقال پیدامی کند. از موارد گسترده استفاده از این کوپلینگ ها، اتصال دو خط ریل در راه آهن است.

بهتراست بدانید انگیزه ای که باعث ساخت قطعه کوپلینگ شد، وجود وپیدایش چرخ ها بود. به عبارتی دیگر، اگر چرخ اختراع نمی شد، امکان به تعویق افتادن ساخت کوپلینگ خیلی زیاد بود. بنابراین بطور کلی، انواع کوپلینگ ها وسیله ای برای منتقل کردن قدرت دستگاه ها هستند.

کوپلینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

 کاربرد اصلی کوپلینگ انتقال قدرت است. یعنی شفت پیشران را به شفت متحرک (محرک) متصل می کند. اگر بخواهید دستگاهی با یک محور را تولید کنید، طبیعتا کار بسیار دشواری است. ولی به کمک کوپلینگ و انتقال قدرت از طریق وصل کردن محورها (شفت) به هم کار راحت تر می شود.

در نظر بگیرید اگر کوپلینگ استفاده نکنید، به تناسب هزینه بیشتری هم در جهت تولید و طراحی باید داشته باشید. از طرفی هم ممکن است وقتی دستگاه خراب و دچار مشکل می شود، نیاز به تعویض همه شفت ها، مهم باشد. بنابراین نگهداری از دستگاه بدون کوپلینگ، کار را سخت تر می کند. این بهترین پاسخی است که می توان به سوال کوپلینگ چیست داد.

اگر شفت ها هم راستا نباشند، کوپلینگ خطاهای آن را جذب خواهد کرد. یعنی اگر محورها دارای عدم انطباق باشند، نیروی اضافه به دیگر اجزای پیرامون دستگاه و موتور منتقل می شود.  پس برای رفع و اصلاح عدم انطباق شفت ها، باید حتما از کوپلینگ استفاده کرد.

طبیعتا وقتی موتور دستگاه در حال کار است، سایر اجزا نیز تحت تاثیر ارتعاشات و ضربه هستند. بنابراین قطعه کوپلینگ از هر اتفاق یا صدمه احتمالی در حین این ارتعاشات به موتورهای گران قیمت دستگاه جلوگیری خواهد کرد.

روشن است وقتی دستگاه در حال کارکرد نباشد، گرمای زیادی را از خود تولید کند. بنابراین وقتی چنین گرمایی وارد پیچ ساچمه ای متحرک شده به آن برخورد می کند، بدلیل انبساط، ‌سبب تغییر طول پیچ خواهد شد. بنابراین در این حالت طبیعی است که کارکرد دستگاه دچار اشکال و تغییرات شود. در اینجا کوپلینگ با جذب لرزش های مختلف، سبب پیشگیری از رسیدن گرما به خود دستگاه می شود.

انواع کوپلینگ چیست؟

از انواع کوپلینگ ها می توان به به دو دسته کوپلینگ صلب و کوپلینگ انعطاف پذیر اشاره کرد. در مورد نوع استفاده کوپلینگ صلب می توان گفت که این نوع کوپلینگ ها زمانی کاربردی خواهد بود که هر دو محور هم راستا باشند. از نقاط مثبت صلب، بی نیازی آن به روان کاری است.

اما برعکس کوپلینگ انعطاف پذیر برای قابلیت استفاده مفید، باید در یک راستا نباشند. کوپلینگهای انعطاف پذیر براساس عدم انطباق خود از دو دسته تشکیل شده اند. به این شکل که برخی از این کوپلینگ ها از اجزای خود در وضعیت کشویی کمک گرفته و برخی دیگر بوسیله خمیده شدن چندین جزء یا همه اجزای خود بهره می گیرند. از دیگر انواع کپلینگ می توان موارد زیر را نام برد:

  • کوپلینگ مکانیکی
  • انعطافی
  • صفحه ای یا دیسکی
  • کوپلینگ دنده ای
  • رشته ای
  • کوپلینگ دیافراگمی
  • دیسکی یا صفحه ای
  • کوپلینگ غلافی
  • تایری
  • کوپلینگ آرواره ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه